„Това, което отличава Нова Република от останалите е, че те само приказват. Ако ги питате за горивата например ще ви разкажат някаква приказка, както аз чета приказки на дъщеря си. Ние от Нова Република имаме зад гърба си над 100 законопроекта и 800 въпроса от последните 2 години. Нова Република са Радан Кънев, Трайчо Трайков, Петър Слваов, Методи Андреев, Атанас Атанасов и много други все доказали се личности, които сме печелили различни битки и знаем, че трябва да бъде създадено ново дясно в България, което да бъде алтернатива на ГЕРБ.” Това заяви днес в предаването Денят с Веселин Дремджиев представителят на дясното обединение Мартин Димитров.

Като пример той даде законопроектът, за въвеждане на измервателни уреди в акцизните складове. „Когато Ваньо Танов дойде в парламента и ми каза, че никой не иска да внесе законопроект за подобряване на контрола в петролните акцизни складове, аз, Петър Славов и Методи Андреев го внесохме и подобрихме контрола. Това е и една от причините за високата събираемост тази година”, уточни Димитров.

Като друга битка, която представителите на Нова Република са водили заедно и продължават и към момента, Димитров посочи търсенето на истината за КТБ. Той припомни, че преди седмица представителите на дясното обединение се обърнаха с отворено писмо към служебния министър на финансите и  настояха да отстрани синдиците на КТБ, поради незадоволителни резултати.

„Ние настояваме още да се проверят действията и бездействието на ДАНС по случая. В България има служби като ДАНС точно за такива ситуации, а те видно не са си свършили работата. Защо да не са се намесили докато се е разграбвала банката? Защо не са предотвратили тази ситуация?”, допълни  Мартин Димитров.

Относно забраната на реклата за хазарт Димитров обяви, че Нова Република започва национална подписка в подкрепа на тази кауза. „Това е битка дори за бъдещето и възпитанието на нашите деца. Не можеш да спреш тази дейност напълно, но можеш да спреш нейната реклама”, уточни той.

„Ние от Нова Република сме против всяка идея за увеличаване на данъците и осигуровките. Искаме балансиран бюджет, който няма да доведе до нови дългове. БСП със своите намерения са откровено опасни и именно затова всяко тяхно управление води до фалит на държавата. Те твърдят, че нямаме съществени разминавания в бюджетните си виждания, но едно е 0% дефицит , друго е 3%, нали така? Разликата е като между стол и електрически стол”, уточни Димитров.

„Не ми харесва идеята да спреш на човека автомобила, понеже не е достатъчно екологичен, а той да няма възможност да си купи нов. Средният българин, до момента в който не може да си позволи да си купи по-скъп автомобил, как ще му спрете стария? Затова мерките на Нова Република са насочени към 6-7% икономически растеж, защото тогава хората ще могат да си позволят по-хубави автомобили. Дотогава усилията на държавата трябва да бъдат насочени към по-високия контрол, за да е сигурно, че по пътищата няма автомобили с липсващи части и това да води до по-голямо замърсяване”, заяви Мартин Димитров по повод идеята за обновяване на автопарка в България, за да се ограничи замърсяването на въздуха.