Ще извърши ли Министерство на околната среда и водите проверка за извършено замърсяване с отпадъци на околната среда в подножието на връх Бузлуджа, както и непочистването им от организатора на събитието на БСП? Моля да ме уведомите и за резултатите от проверката, както и за наложените санкции на нарушителите.

Този въпрос към министър Ивелина Василева внесе днес народният представител от гражданската квота на Реформаторският блок Петър Славов. Това се случва след като до него е изпратен сигнал със снимков материал за огромно количество отпадъци, останало след митинга на БСП на 30 август тази година.

13962706_481204432050292_5902714235572935213_nНа изпратените до депутата снимки се виждат ясно агитационни материали на социалистите, дръжки на знаменца, както и опаковки от храни и напитки. Те са разхвърлени на зелени площи в подножието на връх Бузлуджа.

„След БСП и потоп. Както обикновено, след кебапчетата на Бузлуджа, някой трябва да почисти след тях, както се случва и след всяко тяхно управление на страната. Отговорност на организатора на всяко събитие е да се погрижи за почистването след неговото приключване, което в случая не е направено“, коментира Славов.