Гражданска платформа Форуми Предложения Въпрос за скъпите автомобили на Калфин

Преглеждане на 5 съобщения - от 1 до 5 (от всички 5)
 • Автор
  Публикации
 • Профилна снимка на Angel GeorgievAngel Georgiev
  Participant
  Post count: 8
  #1262 |

  Може ли да зададете актуален въпрос към министър Калфин за станалата скандална поръчка за закупуване на 10 броя автомобили с излишни и скъпи екстри като огромна мощност на двигателя, минимум шестстепенна скоростна кутия, цвят черен металик, и други и други. Интересно ми е какво ще отговори от парламентарната трибуна.

  • Темата беше редактирана на преди 3 години, 2 месеца от Профилна снимка на Zdravko Zdravko.
  Профилна снимка на Емануил ТодоровЕмануил Тодоров
  Participant
  Post count: 11

  ЗА такъв въпрос съм. Вдигна се медиен шум, но Калфин така и не пое отговорност и не обясни как стоят нещата, а пусна някой си Масларов (дали пък не е роднина на Масларова) да обяснява врели – некипели.

  Профилна снимка на ZdravkoZdravko
  Keymaster
  Post count: 10

  Днес Калфин декларира, че спира обществената поръчка за автомобилите, но нито в сайта на Агенцията за обществени поръчки, нито в профила на купувача на МТСП е публикувано решение за прекратяване на обществената поръчка, както се прави по закон и което става за около 20 минути технологично време на сайта на министерството и за около час на сайта на АОП. Докато такова решение не бъде публикувано, поръчката НЕ Е ОТМЕНЕНА.
  Това се отнася и до другите поръчки, декларирани като стопирани от премиера и министри.

  Профилна снимка на Peter SlavovPeter Slavov
  Keymaster
  Post count: 17

  Поставихме въпроса към Ив. Калфин-да каже номера на решението, с което поръчката е прекратена. И бихме желали да чуем обосновката въобще за обявяване на такава поръчка за луксозни коли на значителна стойност, след като е можело за 40-50% по-ниска цена да се закупят коли среден клас, напълно достатъчни за нуждите на средния чиновник.
  Благодаря, че ни обърнахте внимание!
  http://parliament.bg/bg/topical_nature/25318

  Профилна снимка на ZdravkoZdravko
  Keymaster
  Post count: 10

  Преди няколко часа МТСП публикува решение за прекратяване. Благодарим им, че ни четат. Друг е въпросът, че така мотивирано прекратяването предполага оставки или уволнения по средните нива на МТСП. „Спесификацията облагодетелства определени фирми“ е синоним на „виновните лица ще бъдат наказани“.

Преглеждане на 5 съобщения - от 1 до 5 (от всички 5)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.