Гражданска платформа Форуми Предложения Забрана за къмпингуване сред природата в цялата страна

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Автор
  Публикации
 • Профилна снимка на Penka IvanovaPenka Ivanova
  Participant
  Post count: 16
  #1236 |

  В проекта за закон за изменение и допълнение на закона за туризма е записано:

  В чл. 179 се правят следните изменения и допълнения:
  ………………………
  3. за недопускане къмпингуване с палатка,каравана или кемпер
  извън обектите по чл. 128, т. 1, б. „л”;
  …………………..

  Съгласно цитираното изменение на закона (което е предоставено за обсъждане и предложения до 15 март???) никой не може да опъне палатка изън обозначените къмпинги.
  По този начин всички рибари и планинари стават автоматично нарушители.
  Моля Ви в качеството на народни представители за мнението Ви по предлаганото изменение. Моля също така и за отговор какво налага подобна промяна да се приема набързо и тихомълком „по терлици“.

  Профилна снимка на Peter SlavovPeter Slavov
  Keymaster
  Post count: 17

  Още при гласуването на промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие се противопоставихме на подобни недомислени забрани, вкарани през задния вход и без задълбочено обществено обсъждане.
  При положение, че никъде не е дефинирано какво законопроектът дефинира като ‘къмпингуване’, няма създадени съответните условия, а повечето някогашни къмпнинги като Корал, Юг, Арапя, Европа, Каваците и пр. са или неработещи, или разпарчетосани и застроени, подобни забрани са недопустими. Даже са направо абсурдни, като гледаме построените току до морето хотели и апарт-хотели по цялото ни Черноморие!

  Профилна снимка на Penka IvanovaPenka Ivanova
  Participant
  Post count: 16

  Благодаря Ви за включването, г-н Славов.
  Разчитам много на Вашето дейно участие, за да отпадне тази глупост.
  Днес гледах репортаж, в който Бойко Борисов каза, че той лично е против това (макар, че предложението идва от негов министър и е одобрено от неговите министри). Ако ГЕРБ са против и РБ са против (или поне част от тях), то не би трябвало тази промяна да мине. Опозицията със сигурност няма да я одобрят.
  Моля Ви да проследите внимателно какво ще се случи с нея и кой ще гласува ЗА и кой ПРОТИВ.
  За мен е изключително важно да имам възможността да общувам с природата по начин, по който аз преценя. Живея в София и по цял ден съм „на бетона“, заобиколена от сгради и хора.
  Детето ми живее в същата среда.
  Всеки разумен родител е запознат с ролята на общуването с природата в хармоничното развитие на детето. Не само физическото, но и психическото. Нямам възможност да отида на село и да отглеждам там детето си, но искам да имам правото поне през почивните дни да мога да изведа детето си сред природата без да нарушавам закона.
  Разбирам аргументите, че се замърсява, но не може решението да е тотална забрана. Трябва да има строги глоби за замърсяващите, които да се налагат и събират действително, а не за по-лесно просто да забраним всичко.

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.