Гражданска платформа Форуми Предложения Инициативата за "Кръста"

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • Автор
  Публикации
 • Профилна снимка на Angel GeorgievAngel Georgiev
  Participant
  Post count: 8
  #973 |

  Какво се случва с инициативата за поставяне на реплика на Кръста и реставрацията на чешмата в едноименната местност? На какъв етап са нещата?

  Профилна снимка на Peter SlavovPeter Slavov
  Keymaster
  Post count: 17

  Инициативата за възстановяване на историческата памет на местността „Кръста“ в р-н Лозенец бе подкрепена от десетки жители на квартала и по реда на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, бе внесена в Столичния общински съвет. Последният трябва да одобри ПУП на мястото, където да бъде разположена репликата на Кръста, както и да предприеме действия чрез районния кмет на Лозенец за възстановяване на чешмата на същото място, която понастоящем представлява руина.
  С общите ни усили я с проф. В. Лилков успяхме да осигурим подкрепа за начинанието от Сдружението на каменоделците, които ще изготвят репликата на оригиналния Кръст и който ще предоставим безвъзмездно на общината. Също така осигурихме и идеен проект за разположение на Кръста и облагородяване на мястото, където ще се постави, като се оформи малка градинка.
  Очакваме становището на СОС!

  Профилна снимка на ZdravkoZdravko
  Keymaster
  Post count: 10

  Утре ще бъде разглеждането от Столичния общински съвет. От дневния ред на заседанието се вижда, че въпросът е залегнал в допълнителните точки като №2.

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.